Tunus’ta meşru hükümete gerçekleşen darbeye dair yeni ayrıntılar ve Mısır ile BAE gibi ülkelerin rolüne dair yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Tunus Başbakanı Meşişi’ye yakın kaynakların Middle East Eye sitesine verdiği bilgilere göre Meşişi, darbe günü Cumhurbaşkanlığı sarayında şiddete mâruz kaldı.


Tunus’ta meydana gelen darbeyle ilgili yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Başbakan Meşişi, görevi bırakmayı reddetmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı sarayında fiziksel şiddete uğradı. 


Meşişi’ye yakın kaynaklar, Başbakan’ın bu şiddet nedeniyle “kayda değer” yaralar aldığını ve yüzündeki yaralar nedeniyle kamuoyunun önüne çıkamadığını dile getirdi. Meşişi, darbe günü hiçbir açıklama yapmadan saraydan apar topar çıkmış ve evine gitmiş, kameraların karşısına geçmemişti.


Öte yandan Mısır ve BAE’nin Tunus’taki darbede üstlendiği role dair yeni ayrıntılar da bu olay çerçevesinde gün yüzüne çıktı.


Meşişi’ye yakın kaynaklara göre Başbakan sarayda şiddete mâruz kalırken Mısırlı güvenlik yetkilileri de orada bulunuyordu. Kaynaklar, Mısır’ın darbeci Devlet Başkanı Sisi’nin Tunus’ta meşru hükümete darbe için Kays Said’e her türlü desteği verdiğini ve Said’in bu desteği kabul ettiğini ifade etti.


Sisi, darbeye destek vermek için Mısırlı askeri ve güvenlik yetkililerini Tunus’a gönderirken bu olay, BAE Veliaht Prensi Bin Zayed’in desteği ile gerçekleşti. Tüm bu bilgiler, Mısır ve BAE’nin Tunus’taki darbeye destek verdiğini doğrular nitelikte.

– EHA Medya –